Καλαμάρια με κοφτό μακαρονάκι

Καλαμάρια με κοφτό μακαρονάκι

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένας συνδυασμός από υπέροχες, μοναδικές γεύσεις της Μεσογείου δίνει έμπνευση για ένα πρωτότυπο πιάτο που κατακτά τις καρδιές όσων λατρεύουν τα θαλασσινά

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 2 κιλά καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Ψάρι & Θαλασσινά
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. θυμάρι αποξηραμένο
  • ½ κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 450 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummaro Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 250 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα καλαμάρια σε αντικολλητικό σκεύος, προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού και αρκετό νερό, τόσο ώστε να τα σκεπάζει.
  • Προσθέτουμε κατόπιν τα λαχανικά, τα μυρωδικά και το κρασί. Σιγοβράζουμε για περίπου 15΄, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Βγάζουμε τα καλαμάρια και τα λαχανικά με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε ξεχωριστά.
  • Ρίχνουμε σε ένα δεύτερο σκεύος 3 φλ. από τον ζωμό της κατσαρόλας, το ψιλοκομμένο ντοματάκι και το ελαιόλαδο και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση.
  • Ρίχνουμε κατόπιν το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε για 20΄. Προσθέτουμε τέλος τα καλαμαράκια και μαγειρεύουμε για 10΄ ακόμη, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε μύδια ή γαρίδες, για περισσότερη ποικιλία και γεύση.

close