Λαβράκι με δενδρολίβανο και θυμάρι

Λαβράκι με δενδρολίβανο και θυμάρι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το λαβράκι είναι από τα αγαπημένα ψάρια των σεφ και όχι χωρίς λόγο. Αυτή η πολύ νόστιμη συνταγή μπορεί να έχει ένα βαθμό δυσκολίας αλλά όταν τη δοκιμάσετε είναι σίγουρο πως θα θέλετε να την επαναλάβετε ξανά και ξανά!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Λαχανικών με 25% λιγότερο ΑΛΑΤΙ
  • 150 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο (μόνο τα φύλλα)
  • 2 κ.γ. ψιλοκομμένο θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 1 λαβράκι (1½ κιλό περίπου)
  • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο για το γέμισμα
  • 2-3 κλωναράκια θυμάρι για το ψήσιμο
  • 2-3 κλωναράκια από φρέσκο κόλιανδρο για το σερβίρισμα
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • 100 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος σε κόκκους
  • 1-2 κ.σ. φύλλα από φρέσκο βασιλικό
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummarò Κλασικό Ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αλείφουμε το λαβράκι (εσωτερικά, εξωτερικά και μόνο από τη μία πλευρά) με 2/3 από το μείγμα. Γεμίζουμε το ψάρι με τα κλωναράκια δενδρολίβανου.
  • Ζεστάνουμε σε βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνουμε το λαβράκι για 5΄, με την καρυκευμένη πλευρά να ακουμπά στο σκεύος. Αλείφουμε και την άλλη πλευρά, γυρίζουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
  • Βάζουμε το ψάρι σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού).
  • Για να ετοιμάσουμε τη σάλτσα βάζουμε σε κατσαρολάκι 100 ml ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, τους σπόρους κόλιανδρου και τα φύλλα βασιλικού. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε, προσθέτουμε την ντομάτα και σιγοβράζουμε για 1΄-2΄.
  • Αποσύρουμε το λαβράκι από τον φούρνο, το βάζουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρουμε με κλωναράκια από φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Δοκιμάζουμε το ψήσιμο του ψαριού κάνοντας μια βαθιά τομή στο πιο παχύ του μέρος. Εάν η σάρκα είναι λευκή και αδιαφανής, τότε έχει ψηθεί καλά.

close