Σούπα με κολοκύθα

Σούπα με κολοκύθα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το πανέμορφο χρώμα της σούπας με κολοκύθα και το στόλισμα της κρέμας γάλακτος από πάνω θα σας κάνουν να μη θέλετε να τη χαλάσετε. Μόλις τη δοκιμάσετε όμως θα επιβεβαιωθείτε πως και η γεύση της είναι εξίσου αξεπέραστη!

  • Σερβίρει10-12
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 2 κιλά ψίχα από κολοκύθα, κομμένη σε κύβους 2½ εκ.
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 6 φλ. φρέσκος χυμός καρότου ή νερό
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα και προσθέτουμε την κολοκύθα.
  • Σκεπάζουμε το σκεύος με το καπάκι και αφήνουμε την κολοκύθα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10΄-12΄. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα, έως ότου μαλακώσει πολύ καλά το λαχανικό.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό και τον χυμό καρότου (προτιμάμε τον φρέσκο από τον συσκευασμένο χυμό καρότου καθώς ο συσκευασμένος έχει έντονα όξινη γεύση) και ανακατεύουμε προσεκτικά, έως ότου διαλυθεί ομοιόμορφα ζωμός. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8΄ περίπου.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, για να ενισχύσουμε τη γεύση και την απαλή υφή. Μαγειρεύουμε για 2΄ ακόμη και κατόπιν αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.
  • Χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ, κατά προτίμηση σε δόσεις, για 2΄ περίπου κάθε φορά, έτσι ώστε να αποκτήσει λεία, βελούδινη υφή. Εναλλακτικά, δουλεύουμε τη σούπα σε λείο μείγμα με μίξερ χειρός μέσα στην κατσαρόλα.
  • Σερβίρουμε τη σούπα γαρνίροντάς τη με τριμμένη παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  • O Chef προτείνει:

    Σερβίρουμε τη σούπα γαρνίροντάς τη με τριμμένη παρμεζάνα και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

close