Σούπα με πράσο και πατάτα

Σούπα με πράσο και πατάτα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια ακαταμάχητη σούπα με λαχανικά που θα σας ξετρελάνει!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 900 ml νερό
  • 1 μερίδα Knorr "Σπιτικός" Ζωμός Κότας
  • 25 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα, ψιλοκομμένη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 1-2 κ.σ. σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Ζεστάνουμε σε μια κατσαρόλα 900ml νερό και προσθέτουμε τον ζωμό.
  • Εν τω μεταξύ, λιώνουμε το Flora Soft με βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την πατάτα σε δυνατή φωτιά για 10΄, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος τον ζωμό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 12΄. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε για 2΄-3΄ ακόμη.
  • Εάν θέλουμε η σούπα να έχει λεία και βελούδινη υφή, τότε την μεταφέρουμε με μια κουτάλα σιγά σιγά σε ένα μπλέντερ και την χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι, σε δόσεις. Διαφορετικά, την αφήνουμε ως έχει και την σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντάς τη με το σχοινόπρασο.
  • Ο chef προτείνει

    Προσθέτουμε πάντα τον ζωμό ζεστό, καθώς έτσι επιταχύνεται η διαδικασία του μαγειρέματος και διατηρείται η φρεσκάδα των λαχανικών. Αντίθετα, εάν ο ζωμός είναι κρύος, τότε η διαδικασία του μαγειρέματος επιβραδύνεται.

close