Σούπα βελουτέ με γλυκιά κολοκύθα

Σούπα βελουτέ με γλυκιά κολοκύθα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Σούπα μαγική και στην εμφάνιση και στη γεύση. Όσοι την έχουν δοκιμάσει, δεν έμειναν στο ένα πιάτο!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας60 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό, Άλτις Aceto Balsamico di Modena
  • 2 κ.γ. αλάτι χονδρό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 2 μεγάλα καρότα, χοντροκομμένα
  • 1 μεγάλη πατάτα, χοντροκομμένη
  • ½ κ.σ. κύμινο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1½ κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πασπαλίζουμε την κολοκύθα με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ξίδι και το χονδρό αλάτι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 1 ώρα.
  • Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα κρεμμύδια με πολύ λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα, τη πατάτα και το κύμινο.
  • Σβήνουμε με το υπόλοιπο ξίδι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον ζωμό και βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα από την φλούδα και την προσθέτουμε στην σούπα. Σιγοβράζουμε για 10΄ ακόμη.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τη σούπα στο μπλέντερ και αλατοπιπερώνουμε. Λίγο πριν σερβίρουμε ανακατεύουμε με το Βιτάμ και την κρέμα γάλακτος.
    close