Σαλάτα του Καίσαρα

Σαλάτα του Καίσαρα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Συνδυάζοντας ζουμερά στήθη κοτόπουλου με τραγανά φύλλα μαρουλιού μαζί με τη νόστιμη σάλτσα δημιουργήστε την πιο απολαυστική σαλάτα του Καίσαρα.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 6 φιλέτα αντσούγιας
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 1 φακελάκι Knorr Mix for Salads Άνηθος & Κρεμμύδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 μαρούλι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • ½ φλ. κρουτόν
  • 125 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε τα φιλέτα αντσούγιας, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας και τα λιώνουμε με το πιρούνι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο, τη μουστάρδα, το Knorr Mix for Salads, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το πιπέρι και ανακατεύουμε τα υλικά σε παχύρρευστο μείγμα.
  • Προσθέτουμε το μαρούλι και το αυγό και ανακατεύουμε, μέχρι να καλυφθούν με το ντρέσινγκ.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μισά περίπου κρουτόν και τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε και πάλι. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε προαιρετικά λίγο αλάτι.
  • Σερβίρουμε τη σαλάτα, γαρνίροντας στα πιάτα με την υπόλοιπη παρμεζάνα και τα κρουτόν.
    close