Σουφλέ πατάτας με μπέϊκον

Σουφλέ πατάτας με μπέϊκον

4.5 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

΄Ενα πιάτο που μόλις το δοκιμάσετε σίγουρα θα το συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα της διατροφής σας!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
  • 1 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 1 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. γκούντα, τριμμένο
  • 5 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • Αλάτι, φρεκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο νερό με λίγο αλάτι, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν ελαφρά. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζουμε πολύ καλά.
  • Αλείφουμε ένα αντικολλητικό ταψί με το Βιτάμ, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και στρώνουμε τις πατάτες.
  • Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε τη μερίδα του ζωμού και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
  • Αποσύρουμε το μείγμα του ζωμού από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον, το γκούντα, τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τις πατάτες.
  • Ψήνουμε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40΄-45΄.
  • Tip:

    Αντί για μπέικον, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απάκι ή άλλο καπνιστό αλλαντικό.

close