Ταμπουλέ με βινεγκρέτ από μοσχολέμονο

Ταμπουλέ με βινεγκρέτ από μοσχολέμονο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ιδανικό πιάτο κυρίως για χορτοφάγους καθώς αποτελείται από πολύ απλά και φυσικά προϊόντα όπως η τομάτα. 'Ενα πιάτο που μπορεί να μοιράστει από μια παρέα ως συνοδευτικό, αλλά και από κάποιον που προσέχει τη διατροφή του!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 φάκελος Knorr Χορτόσουπα
  • 500 γρ. ταμπουλέ ή πλιγούρι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • Ξύσμα και χυμός από 3-4 μοσχολέμονα (λάιμ)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου της σούπας σε ένα κατσαρολάκι και ετοιμάζουμε τη χορτόσουπα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σε ένα βαθύ σκεύος, ρίχνουμε το ταμπουλέ (ή το πλιγούρι), το περιχύνουμε με τη σούπα και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 30΄-40΄.
  • Στη συνέχεια, ανακατεύουμε το ταμπουλέ με το σκόρδο, τον μαϊντανό, την ντομάτα, τον δυόσμο, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λάιμ και το πιπέρι.
  • Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄, πριν τη σερβίρουμε.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μοσχολέμονα με χυμό και ξύσμα από 3 λεμόνια.

close