Τηγανίτες κρεμμυδιού με ντιπ γιαούρτι

Τηγανίτες κρεμμυδιού με ντιπ γιαούρτι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η γεύση τους ξεπερνάει κάθε ορεκτικό και αν τα φτιάξετε μια φορά, θα θέλετε να συνοδεύουν κάθε γεύμα σας!

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 1 φάκελος Knorr Κρεμμυδόσουπα
  • 300 ml νερό χλιαρό
  • 700 γρ. κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε λεπτές φέτες και στραγγισμένα
  • 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 φλ. καλαμποκέλαιο Φλώρα για το τηγάνισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

  • 2 φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 3-4 φύλλα από φρέσκο δυόσμο για το σερβίρισμα
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το περιεχόμενο του φακέλου της σούπας με το νερό.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τα αυγά, τη ρίγανη, το κύμινο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε το μείγμα σε λείο, παχύρρευστο χυλό.
  • Ζεσταίνουμε πολύ καλά το ηλιέλαιο και ρίχνουμε λίγο λίγο από τον χυλό με ένα κουτάλι-μεζούρα. Ψήνουμε τις τηγανίτες για 1΄-2΄ από τη μία πλευρά, μέχρι να αποκτήσουν κρούστα και να φουσκώσουν. Γυρίζουμε και αφήνουμε για 1΄ ακόμη.
  • Βγάζουμε τις τηγανίτες κρεμμυδιού με τρυπητή κουτάλα επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν το επιπλέον λάδι τους.
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το ντιπ ανακατεύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο και το αλάτι. Γαρνίρουμε με τα φύλλα δυόσμου.
  • Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές, συνοδεύοντάς τες με το δροσερό ντιπ.
close