Ψαρομπίφτεκα στον φούρνο με πατάτες

Ψαρομπίφτεκα στον φούρνο με πατάτες

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ήρθε και στην Ελλάδα αυτή η συνταγή και δεν είναι πλέον μυστικό των Άγλλων. Δοκιμάστε την ποικιλία ψαριων με πατάτες ως συνοδευτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο και θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Λαχανικών
  • 1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • ½ κ.γ. γλυκάνισος σε σκόνη
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 500 γρ. φιλέτο πέρκας ή μπακαλιάρου, κατεψυγμένο
  • 1 κονσέρβα (400 γρ.) τόνος σε νερό, στραγγισμένος
  • 2 φέτες από ψωμί της προηγούμενης ημέρας (μόνο ψίχα), μουσκεμένες σε νερό και στυμμένες
  • 2 αυγά
  • 1 ματσάκι άνηθος φρέσκος, ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (χωρίς τους σπόρους), ψιλοκομμένη
  • ½ φλ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ζεσταίνουμε 1 λίτρο νερό και διαλύουμε μέσα τον κύβο λαχανικών.
  • Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες, πασπαλίζουμε με τον γλυκάνισο, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τις στρώνουμε σε αντικολλητικό ταψί, σε μία στρώση, σχεδόν να σκεπάζουν η μία την άλλη.
  • Προσθέτουμε 1 φλ. από τον ζωμό, και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 20΄ περίπου.
  • Στο μεταξύ, βράζουμε τα φιλέτα ψαριού για 8΄-10΄ στον ζωμό λαχανικών. Στραγγίζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα θρυμματίζουμε, αφαιρώντας τυχόν κόκαλα και δέρμα.
  • Βάζουμε τα καθαρισμένα ψάρια σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον τόνο, το ψωμί, τα αυγά, τον άνηθο, το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Αλείφουμε τις παλάμες μας με λίγο ελαιόλαδο, ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα ρηχό πιάτο και πανάρουμε ελαφρά τα μπιφτέκια, από όλες τις πλευρές.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο (εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος ψησίματος) και τοποθετούμε τα ψαρομπίφτεκα επάνω στις πατάτες.
  • Ψήνουμε για 10΄, γυρίζουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε για 10΄ ακόμη. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
    close