Σφυρίδα αλά Σπετσιώτα

Σφυρίδα αλά Σπετσιώτα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Όταν είναι όλα έτοιμα στο πιάτο σας, δε θα μπορέσετε να αντισταθείτε στο πειρασμό να φάτε αυτή τη σφυρίδα μαζί με τα λαχταριστά και θρεπτικά λαχανικά.

  • Σερβίρει3
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 6 φιλέτα σφυρίδας
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 200 ml ελαιόλαδο Altis Παραδοσιακό
  • 6 καρότα, τριμμένα
  • 6-8 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
  • 2 κ.σ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη και στραγγισμένη
  • 6 κ.σ. απύρηνες ελιές
  • 6 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
  • 3 σφηνάκια ούζο
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» για Ψάρι & Θαλασσινά
  • 6 φέτες φρέσκιας ντομάτας
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 3 φύλλα λαδόκολλας

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα σφυρίδας, τα αλατοπιπερώνουμε και τα μαρινάρουμε με τον χυμό λεμονιού για 10΄ περίπου.
  • Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο, τα καρότα, τις τριμμένες ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, το σκόρδο, το ούζο και τη μερίδα του ζωμού μυρωδικών, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5΄.
  • Τοποθετούμε τα φύλλα λαδόκολλας επάνω στον πάγκο της κουζίνας. Χωρίζουμε το μείγμα της κατσαρόλας σε 3 ίσα μέρη και τα βάζουμε πάνω σε κάθε λαδόκολλα.
  • Προσθέτουμε κατόπιν, ισόποσα, τα φιλέτα του ψαριού, τις φέτες ντομάτας, τα φύλλα δάφνης και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Διπλώνουμε τις λαδόκολλες σε σχήμα φακέλου και τις βάζουμε σε ένα ρηχό ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35΄-45΄.
  • Tip:

    Αντί για σφυρίδα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτο μπακαλιάρου.

close