Φιλέτο τόνου με γαρνιτούρα νισουάζ

Φιλέτο τόνου με γαρνιτούρα νισουάζ

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ο τόνος είναι ένα πολύ γευστικό και γκουρμέ πιάτο. Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε ένα απλό πιάτο με σκοπό να τονίσετε την ιδιαίτερη γεύση του συνοδεύοντάς τον μόνο με λαχανικά, όπως τομάτα και ελιές και διάφορα μυρωδικά!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος5 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Λαχανικών
  • 4 φιλέτα τόνου 200 γρ. το καθένα
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Φρέσκα μυρωδικά για το σερβίρισμα (μαϊντανός, κόλιανδρος ή βασιλικός)
  • Ανθός αλατιού
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ «ΝΙΣΟΥΑΖ»
  • 200 γρ. ντοματίνια τσέρι, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. πράσινες ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 100 γρ. μαύρες ελιές, κομμένες σε φέτες
  • 2 κ.σ. κάππαρη, ξεπλυμένη και στραγγισμένη
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι. Εν τω μεταξύ, διαλύουμε τον κύβο λαχανικών στο ελαιόλαδο και αλείφουμε τα φιλέτα του ψαριού και από τις δύο πλευρές.
  • Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό σκεύος και τα ψήνουμε για περίπου 2΄ από κάθε πλευρά. Εάν τα φιλέτα έχουν πάχος μεγαλύτερο από 2½ εκ., τότε αυξάνουμε αντίστοιχα λίγο τον χρόνο ψησίματος. Αποσύρουμε κατόπιν από τη φωτιά και βάζουμε τα φιλέτα σε πιατέλα.
  • Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα «νισουάζ» ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ τα ντοματίνια με τις ελιές, πράσινες και μαύρες, την κάππαρη, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε την γαρνιτούρα πάνω από τα φιλέτα.
  • Πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας μας, περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και καρυκεύουμε προαιρετικά με λίγο ανθό αλατιού. Σερβίρουμε αμέσως.
    close