Τσιπούρα στη γάστρα

Τσιπούρα στη γάστρα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα τέλειο και ελαφρύ πιάτο για καλοκαίρι αλλά και χειμώνα. Τα λαχανικά κάνουν το πιάτο πολύχρωμο και χαρίζουν μια υπέροχη γεύση!

  • Σερβίρει2- 4
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 1 τσιπούρα (1- 1½ κιλό περίπου)
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Λαχανικών, τριμμένος
  • 2-3 ντομάτες, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 5-6 πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε χοντρές ροδέλες
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε και αφαιρούμε προσεκτικά το κεφάλι του ψαριού, ανοίγουμε την κοιλιά, αφαιρούμε τα εντόσθια και πλένουμε καλά το ψάρι, εξωτερικά και εσωτερικά. Κατόπιν, το αλατοπιπερώνουμε.
  • Γεμίζουμε την κοιλιά του ψαριού με τον μαϊντανό, βάζουμε το ψάρι στη γάστρα και το πασπαλίζουμε με τον κύβο. Τοποθετούμε επάνω στο ψάρι τις ντομάτες, τις πιπεριές και το κρεμμύδι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  • Αραδιάζουμε γύρω από το ψάρι τις πατάτες, τις οποίες έχουμε προηγουμένως αλατοπιπερώσει, και περιχύνουμε το περιεχόμενο του ταψιού με το κρασί.
  • Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο και ψήνουμε στους 180 ̊ C για 30΄-40΄.
  • Tip:

    Προαιρετικά, για περισσότερα χρώματα και γεύση, μπορούμε να στρώσουμε στη βάση της γάστρας διάφορα χόρτα της εποχής (σέσκουλα, καυκαλίθρες, μυρώνια), αφού προηγουμένως τα σοτάρουμε ελαφρά σε 1-2 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο.

close