Τοματόσουπα

Τοματόσουπα

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Για τους λάτρεις της τομάτας και όχι μόνο. Μια απλή συνταγή, με λεπτή γεύση και την ευωδιά του βασιλικού.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 800 γρ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2 κ.γ. πελτές ντομάτας
  • ½ κ.σ. ζάχαρη
  • 1 μερίδα Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
  • 4 κ.σ. κατίκι Δομοκού για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, έως ότου αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ και τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 4΄-5΄ περίπου, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό και 450 ml ζεστό νερό, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 45΄, έως ότου χυλώσει το μείγμα.
  • Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με μπλέντερ χειρός. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.
  • Τέλος, σερβίρουμε γαρνίροντας με τον βασιλικό και 1 κ.σ. κατίκι σε κάθε μερίδα.
  • Tip:

    Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε τη σούπα με λίγα φυλλαράκια από φρέσκια ρόκα, για πιο πικάντικη γεύση.

close