Κοτόπουλο satay με μέλι

Κοτόπουλο satay με μέλι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια συνταγή, γλυκύτερη από τις υπόλοιπες. Το κοτόπουλο συνοδεύεται με μια μια πλούσια, κρεμώδη σάλτσα η οποία συμπληρώνει τέλεια τη γεύση του. Ένα πιάτο εύκολο και ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας60 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε ισόπαχους κύβους
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 φλ. νερό
  • 2 κ.σ. καλαμποκάλευρο
  • 2 κ.σ. Σάλτσα Teriyaki Knorr Asia
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. χυμός από λεμόνι ή μοσχολέμονο
  • Ξύλινα καλαμάκια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ως εξής: ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη μερίδα του ζωμού, το νερό, το καλαμποκάλευρο, τη σάλτσα τεριγιάκι, το μέλι και τον χυμό λεμονιού.
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το μείγμα, ανακατεύουμε και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
  • Βρέχουμε τα καλαμάκια με λίγο νερό και περνάμε τα μαριναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου.
  • Ψήνουμε τα καλαμάκια στην ψησταριά ή σε αντικολλητικό τηγάνι- γκριλιέρα, για 5΄ από κάθε πλευρά.
  • Tip:

    Περιχύνουμε τα σουβλάκια κατά τη διάρκεια του ψησίματος με την υπόλοιπη μαρινάδα, για να παραμείνουν ζουμερά. Επίσης, μπορούμε να ενισχύσουμε γευστικά τη μαρινάδα μας προσθέτοντας 1 κ.σ. φυστικοβούτυρο.

close