Κοτόπουλο αλά Ιταλικά

Κοτόπουλο αλά Ιταλικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Το κοτόπουλο με τη σάλτσα μας για ζυμαρικά Bolognese θα σας ταξιδέψει με όλες τις αισθήσεις σας, καθώς θα δοκιμάσετε έναν εύγευστο αλλά όχι τόσο συνηθισμένο συνδυασμό!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (μόνο το λευκό μέρος)
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummarò Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. νερό χλιαρό
  • 1 φάκελος Knorr Σάλτσα για Ζυμαρικά Bolognese
  • 100 γρ. ελιές απύρηνες, πράσινες ή μαύρες
  • ½ φλ. φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. γιαούρτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το κοτόπουλο για λίγα λεπτά με 1 κ.σ. Βιτάμ Culinesse, έως ότου ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το σκεύος και το κρατάμε ξεχωριστά.
  • Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το πράσο, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε στο σκεύος το κοτόπουλο, το ντοματάκι, το νερό και και το περιεχόμενο του φακέλου της σάλτσας Bolognese, και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, σε δυνατή φωτιά.
  • Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 30΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις ελιές και τον μαϊντανό.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο συνοδεύοντάς το με 1-2 κουταλιές δροσερό γιαούρτι και ρύζι πιλάφι. Γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγο ακόμη φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή με ένα κλωναράκι από φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι.
    close