Μαριναρισμένο κοτόπουλο στον φούρνο

Μαριναρισμένο κοτόπουλο στον φούρνο

4.5 (10) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό με το φούρνο σας: Δώστε στο κοτόπουλο μια δροσερή γεύση λεμονιού και σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά δημιουργήστε μια ακαταμάχητη απόλαυση!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος60 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο (1½ κιλό περίπου)
  • 1½ κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
  • 2 κύβοι, Knorr Κλασικός Ζωμός Κότας
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα) ή 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 1 κ.σ. μέλι ή πετιμέζι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά το κοτόπουλο, το βάζουμε σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και αραδιάζουμε γύρω του τις πατάτες.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ως εξής: λιώνουμε τους κύβους μαζί με το ελαιόλαδο σε γουδί και κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το σκόρδο, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Δουλεύουμε σε λείο μείγμα. Εναλλακτικά, χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ.
  • Περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες με τη μαρινάδα και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη ακόμη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220° C για 1 ώρα.
  • Tip:

    Μπορούμε να εμπλουτίσουμε γευστικά τη μαρινάδα μας προσθέτοντας επίσης τον χυμό από 1 πορτοκάλι, ½ φλ. λευκό κρασί και 1 κοφτή κ.σ. μουστάρδα Maille Dijon Originale. Επίσης, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τις μισές πατάτες με φρέσκα καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες, καθώς και με λίγα κάστανα, βρασμένα και καθαρισμένα.

close