Μεσογειακό κοτόπουλο

Μεσογειακό κοτόπουλο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η λευκή σάλτσα με τα μανιτάρια που θα συνοδέψουν τα φιλετάκια κοτόπουλου θα αρέσουν σίγουρα σε εσάς και την παρέα σας. Δοκιμάστε την εύκολη αυτή συνταγή και θα θέλετε να την φτιάχνετε κάθε μέρα!

  • Σερβίρει2
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα στη μέση και κατά μήκος
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 500 γρ. άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • ½ φλ. κρασί λευκό
  • 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά τα φιλέτα κοτόπουλου. Στη συνέχεια, τα σοτάρουμε στη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο μέσα σε αντικολλητικό τηγάνι για 4΄-5΄, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Αποσύρουμε τα φιλέτα από τη φωτιά και τα κρατάμε ξεχωριστά, μέσα σε μια πιατέλα.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι τον μαϊντανό, το κρασί, τον χυμό λεμονιού, και τον ζωμό, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5΄-7΄.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος το κοτόπουλο και 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 20΄ ακόμη, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.
  • Tip:Για να ενισχύσουμε τη γεύση μανιταριού, μπορούμε να προσθέσουμε 6-7 αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι, αφού τα μουσκέψουμε προηγουμένως για λίγα λεπτά μέσα σε κρύο νερό. Επίσης, μπορούμε να εμπλουτίσουμε γευστικά το πιάτο μας με ένα ακόμη αυθεντικά μεσογειακό υλικό, όπως πράσινες ή μαύρες ελιές, προσθέτοντας 7-8 απύρηνες ελιές, κομμένες σε ροδέλες, κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

close