Ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο & αλλαντικά

Ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο & αλλαντικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια σαλάτα, διαφορετική από τις συνηθισμένες. Περιέχει ευεργητικά υλικά για τον οργανισμό όπως κοτόπουλο και ποικιλία αλλαντικών που δίνουν μια ιδιαίτερη και πλούσια γεύση!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ φλ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 250 γρ. βρασμένα ανάμεικτα λαχανικά
  • 150 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 γρ. λουκάνικο Φρανκφούρτης, κομμένο σε κύβους
  • 1 φιλέτο (200 γρ.) από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους και ψημένο στον φούρνο ή σοταρισμένο
  • ½ φλ. μαγιονέζα Hellmann’s Real
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 90 γρ. φλοίδες παρμεζάνας
  • Αλάτι. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ σκεύος, βράζουμε το ρύζι μαζί με τη μερίδα του ζωμού και 1½ λίτρο νερό για 20΄ περίπου.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε το ρύζι με τα λαχανικά, τα αλλαντικά, το κοτόπουλο, τη μαγιονέζα και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά και τη σερβίρουμε δροσερή, πασπαλίζοντάς την με φλούδεςτ παρμεζάνας.
  • Tip:

    Μπορούμε να προσθέσουμε μαζί με τη μαγιονέζα και 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s Απαλή ή να βράσουμε το ρύζι με 1-2 στήμονες από Κρόκο Κοζάνης.

close