Βραζιλιάνικες κοτοκροκέτες - Coxinhas

Βραζιλιάνικες κοτοκροκέτες - Coxinhas

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια απολαυστική γεύση που έρχεται κατευθείαν από τη Βραζιλία. Τα «Coxinhas», αποτελούν ένα νόστιμο σνακ κοτόπουλο, ιδανικό για να το προσφέρετε σε φίλους και οικογένεια.

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 50-80 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 λίτρο νερό
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 50-100 ml Βιτάμ Culinesse
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 250 γρ. τυρί σε κρέμα
  • Χυμός από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
  • 250 γρ. φρυγανιά τριμμένη

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε το ντιπ ως εξής: ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να σφίξει και να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε τις 2 μερίδες του ζωμού με το νερό για 2’ περίπου, προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για 10’-15΄.
  • Στη συνέχεια, βγάζουμε τα φιλέτα με τρυπητή κουτάλα και κρατάμε ξεχωριστά τον ζωμό. Αφήνουμε τα φιλέτα να κρυώσουν για λίγα λεπτά και κατόπιν τα ψιλοκόβουμε με μαχαίρι ή με μπλέντερ χειρός, προσέχοντας να μην λιώσουν.
  • Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄-3΄, φροντίζοντας ώστε να μην μαυρίσουν.
  • Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα φιλέτα με το τυρί κρέμα, το μείγμα κρεμμυδιού και τον χυμό λάιμ. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30΄.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε το μείγμα σε μακρόστενες κροκέτες. Τις πανάρουμε με τριμμένη φρυγανιά και τις τηγανίζουμε σε καυτό Βιτάμ Culinesse, για 1΄-2΄ από κάθε πλευρά.
  • Σερβίρουμε τις κοτοκροκέτες αμέσως ζεστές, συνοδεύοντάς τες με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού.
  • Tip:

    Μπορούμε επίσης να σερβίρουμε τις κροκέτες γαρνίροντάς τες με ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα, αγγούρι και/ή αβοκάντο. Επίσης, μπορούμε προαιρετικά να διατηρήσουμε τον ζωμό που κρατήσαμε στο ψυγείο, για να τον χρησιμοποιήσουμε σε άλλη παρασκευή.

close