Τορτελίνια σουφλέ με κρέμα από μπρόκολο

Τορτελίνια σουφλέ με κρέμα από μπρόκολο

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Τορτελίνια μαγειρεμένα και στη κατσαρόλα αλλά και στο φούρνο, καθώς συνοδεύεται από λαχανικά και κοτόπουλο, χαρίζοντας μια υπέροχη γεύση.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 4-5 φουντίτσες από μπρόκολο
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 200 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 6 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 πακέτο (500 γρ.) τορτελίνια
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. γκούντα, τριμμένο
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το μπρόκολο μαζί με τη μερίδα του ζωμού λαχανικών για 3΄-4΄. Στραγγίζουμε κατόπιν.
  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κοτόπουλο σε 2 κ.σ. από το Βιτάμ Culinesse, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού κότας και ½ φλ. νερό και μαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
  • Στο σκεύος που χρησιμοποιήσαμε για τα μπρόκολα, βράζουμε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στη συσκευασία. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με 2 κ.σ. Βιτάμ Culinesse.
  • Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο Βιτάμ Culinesse και βάζουμε τα τορτελίνια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, τον μαϊντανό και το μισό τριμμένο τυρί.
  • Για την κρέμα, χτυπάμε στο μπλέντερ, σε λείο μείγμα, το μπρόκολο με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και 1 κ.σ. βιτάμ Culinesse.
  • Περιχύνουμε τα τορτελίνια με την κρέμα, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30΄.
    close