Σουφλέ με ζυμαρικά, καπνιστή γαλοπούλα και λαχανικά εποχής

Σουφλέ με ζυμαρικά, καπνιστή γαλοπούλα και λαχανικά εποχής

4 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ποικιλία ζυμαρικών στο φούρνο με λαχανικά και καπνιστή γαλοπούλα δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο και γεύση στο πιάτο σας.

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κύβους
  • 2 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φάκελος Knorr Κοτόσουπα με φιδέ
  • 2 αυγά, χτυπημένα
  • 2-4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βρασμένες πένες
  • 100 γρ. βρασμένα ριγκατόνι
  • 100 γρ. βρασμένες φαρφάλες
  • 100 γρ. βρασμένα φουσίλι
  • 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμένη σε κύβους
  • 250 γρ. γκούντα, τριμμένο
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές στο Βιτάμ με βούτυρο, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το περιεχόμενο του φακέλου της σούπας.
  • Αποσύρουμε το μείγμα της σούπας από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και το ανακατεύουμε με τα αυγά και το αλεύρι.
  • Σε βαθύ μπολ, ανακατεύουμε τα βρασμένα ζυμαρικά με τα λαχανικά, τη γαλοπούλα, το αλάτι, το πιπέρι και τη μισή ποσότητα από το τριμμένο τυρί. Ενώνουμε κατόπιν με το μείγμα της σούπας.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος, αλειμμένο με λίγο Βιτάμ με βούτυρο, και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄.
  • Tip:

    Για περισσότερο άρωμα καπνιστού, μπορούμε να προσθέσουμε στο σουφλέ μας λίγο μπέικον καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια.

close