Κοτόπουλο ψητό σε μαρινάδα γιαουρτιού

Κοτόπουλο ψητό σε μαρινάδα γιαουρτιού

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα πιάτο ιδανικό για ένα ζεστό καλοκαίρι. Το γιαούρτι θα προσθέσει μια δροσερή νότα στο πιάτο σας και η πάπρικα θα το κάνει πιο πικάντικο. Σκέτος πειρασμός που με δυσκολία θα παραβλέψετε!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο (μπούτι, στήθος, φτερούγες ή συνδυασμός), κομμένο σε μερίδες
  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
  • 1 μερίδα Κnorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή Κότας
  • 2 κ.σ. νερό
  • ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ κ.σ. πάπρικα
  • 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ως εξής: διαλύουμε τη μεριδα ζωμού με το νερό.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε στη συνέχεια το νερό, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο και τέλος το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
  • Βάζουμε στο σκεύος το κοτόπουλο και φροντίζουμε ώστε να καλυφθεί καλά με τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον ή για ένα ολόκληρο βράδυ.
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο στην ψησταριά ή στο γκριλ του φούρνου για 20΄ περίπου σε μεσαία θερμοκρασία.
  • Tip:

    Φροντίζουμε ώστε τα μικρά κομμάτια κοτόπουλου να είναι σε μεγαλύτερη απόσταση από τη φωτιά σε σχέση με τα μεγάλα και τα γυρίζουμε συχνότερα, Έτσι το κοτόπουλο να ψηθεί σωστά και ομοιόμορφα εσωτερικά, χωρίς όμως να καεί εξωτερικά. Προαιρετικά, μπορούμε να αλατοπιπερώσουμε πολύ ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου λίγο πριν τα ψήσουμε, για πιο πικάντικη γεύση.

close