Σούπα με φασόλια, κοτόπουλο και λαχανικά

Σούπα με φασόλια, κοτόπουλο και λαχανικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια ξεχωριστή σούπα που συνδυάζει τα όσπρια με τα λαχανικά, ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον ακόμα και των πιο απαιτητικών, δημιουργώντας ένα πολύ θρεπτικό και γευστικό πιάτο.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. άσπρα ξερά φασόλια
  • 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής
  • 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • ½ κιλό άσπρο λάχανο, τριμμένο
  • 300 γρ. καρότα, χοντροτριμμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας ή 1 Κύβο για Όσπρια Knorr
  • 1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό με 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής.
  • Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα βάζουμε να βράσουν με κρύο νερό για 20΄. Σουρώνουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
  • Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το λάχανο και το καρότο στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε στο σκεύος τα φασόλια και τη μερίδα του ζωμού ή τον κύβο. Προσθέτουμε ανάλογο νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 45΄ περίπου.
  • Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή καρυκεύοντας με την πάπρικα.
  • Tip:

    Για περισσότερο χρώμα, μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια.

close