Τα πιο αγαπημένα μακαρόνια με κιμά

Τα πιο αγαπημένα μακαρόνια με κιμά

5 (4) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Στην κατσαρόλα σας βρίσκονται τα ιδανικά υλικά για να φτιάξετε τα αγαπημένα σας μακαρόνια με κιμά!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 300 γρ. µοσχαρίσιος κιµάς
  • 200 γρ. χοιρινός κιµάς
  • 500 γρ. μακαρόνια
  • 1 Ζωµός Βοδινού «Σπιτικός» Knorr
  • 180 γρ. ψιλοκοµµένο κρεµµύδι
  • 200 γρ. ψιλοκοµµένη τοµάτα
  • 150 γρ. λευκό, ξηρό κρασί
  • 40 γρ. πελτές τοµάτας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2-3 σπόρους µπαχάρι
  • 250 γρ. νερό (όπου έχουµε διαλύσει τον πελτέ)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουµε σε ένα σκεύος τον χοιρινό και τον µοσχαρίσιο κιµά.
  • Προσθέτουµε νερό και αφήνουµε να µαγειρευτεί ο κιµάς και να αλλάξει το χρώµα του, έως ότου εξατµιστούν τα υγρά του.
  • Ρίχνουµε το ελαιόλαδο και το κρεµµύδι.
  • Σβήνουµε µε το κρασί, προσθέτουµε τον Ζωµό Knorr και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μαγειρεύουµε, µέχρι να µαλακώσει ο κιµάς και να µείνει µε τη σάλτσα του.
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά και πασπαλίζουμε προαιρετικά με τριμμένο τυρί.
    close