Μακαρόνια ογκρατέν με αλλαντικά

Μακαρόνια ογκρατέν με αλλαντικά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αυτή η συνταγή είναι μια αναμφισβήτητη επιτυχία για το οικογενειακό τραπέζι. Μια πραγματικά απολαυστική μακαρονάδα που τα παιδιά θα λατρέψουν!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 150 γρ. Βιτάμ με Βούτυρο
  • 500 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 500 γρ. βρασμένο κοφτό μακαρονάκι
  • 250 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
  • 250 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 3 κρόκοι αυγού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε βαθύ κατσαρολάκι, σιγοβράζουμε τη μερίδα του ζωμού, το Βιτάμ με βούτυρο, το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν και το κορν φλάουρ διαλυμένο σε 4 κ.σ. νερό, και ανακατεύουμε, μέχρι να δέσει το μείγμα.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, τα τυριά, τους κρόκους, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 35΄.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κοφτό μακαρονάκι με όποιο άλλο μικρό ζυμαρικό, όπως επίσης και να προσθέσουμε στη σάλτσα κομματάκια από ψητό ή βραστό κοτόπουλο.

close