Παπαρδέλες με καπνιστό σολομό

Παπαρδέλες με καπνιστό σολομό

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα απλό αλλά σοφιστικέ πιάτο: Μακαρόνια με καπνιστό σολομό με επιπρόσθετο το υπέροχο άρωμα λεμονιού που εμπλουτίζει τη γεύση του.

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 αγγουράκια τουρσί, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 200 γρ. σολομός καπνιστός, κομμένος σε λωρίδες
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλ. βότκα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις παπαρδέλες μαζί με τη μερίδα του ζωμού, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε βαθύ σκεύος, σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το αγγουράκι τουρσί στο ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε τον σολομό και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και τη βότκα.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος τα ζυμαρικά και την κρέμα γάλακτος. Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα, προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τον άνηθο, το ξύσμα λεμονιού και την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Tip:

    Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη βότκα με limoncello (στην ίδια αναλογία).

close