Παέγια θαλασσινών

Παέγια θαλασσινών

4 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια ποικιλία θαλασσινών σας χαρίζει μια ιδανική και καλοκαιρινή γεύση που θα λατρέψετε!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός για Ψάρι & Θαλασσινά
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμυδάκι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 175 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 20-25 κυδώνια ή μύδια με το κέλυφος
  • 8-10 γαρίδες, καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 2 καλαμάρια, καθαρισμένα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 600 ml νερό, προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού και το σαφράν και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 5΄ σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Προσθέτουμε στο σκεύος το ρύζι και σβήνουμε στη συνέχεια με το κρασί. Ρίχνουμε σιγά σιγά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς. Σιγοβράζουμε για 15΄.
  • Προσθέτουμε τα κυδώνια και ανακινούμε το σκεύος για 1΄-2΄, μέχρι να ανοίξουν (αποσύρουμε όσα δεν άνοιξαν). Ρίχνουμε τις γαρίδες και τα καλαμαράκια και αφήνουμε για 2΄-3΄ σε μέτρια φωτιά.
  • Ανακατεύουμε με την πάπρικα και αποσύρουμε. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με τον μαϊντανό.
  • Tip:

    Προσθέτουμε τα θαλασσινά προς το τέλος του μαγειρέματος, για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους και την τρυφερή και γλυκιά τους γεύση.

close