Πένες στον φούρνο με κρέμα και ζαμπόν

Πένες στον φούρνο με κρέμα και ζαμπόν

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα εντυπωσιακό πιάτο που θα τραβήξει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Θα το κατηγοριοποιήσουν σίγουρα στα αγαπημένα τους πιάτα καθώς φτιάχνεται από πεντανόστιμα υλικά, όπως η μπεσαμέλ!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος25 Λεπτά

Υλικά

  • 1 πακέτο πένες (500 γρ.)
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 4 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ λίτρο φρέσκο γάλα
  • 6 φέτες ζαμπόν βραστό, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις πένες al dente, (για 1΄ λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο) μαζί με τη μερίδα του ζωμού.
  • Στα τελευταία 5΄ του χρόνου βρασμού, προσθέτουμε τα μπαστουνάκια καρότου. Στραγγίζουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Για την μπεσαμέλ, λιώνουμε σε κατσαρολάκι 3 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Προσθέτουμε στη συνέχεια το γάλα και ανακατεύουμε σε λείο μείγμα.
  • Ενώνουμε τη μπεσαμέλ με τα ζυμαρικά και το καρότο και ανακατεύουμε με το ζαμπόν και το τυρί.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε μεγάλο ταψί (31Χ42 εκ.) και περιχύνουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ με βούτυρο, λιωμένο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25΄.
    close