Πρασόρυζο

Πρασόρυζο

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Χαρακτηριστικό αυτού του πιάτου είναι τα υλικά του που είναι απολύτως θρεπτικά για τον οργανισμό σας και ταυτόχρονα πεντανόστιμα!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 5 πράσα πλυμένα, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα
  • ½ ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα σε νιφάδες
  • 1 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1 φλ. κουκουνάρια, καβουρδισμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το πράσο, τα φρέσκο κρεμμυδάκι και τα καρότα στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού και 1 λίτρο νερό και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι.
  • Σιγοβράζουμε για 20΄, προσθέτουμε τον άνηθο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σερβίρουμε το φαγητό γαρνίροντας με την παρμεζάνα και το κουκουνάρι.
    close