Ριζότο με κοτόπουλο και αρακά

Ριζότο με κοτόπουλο και αρακά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μία εύκολη συνταγή για ριζότο με κοτόπουλο και αρακά. Ιδανική επιλογή για μικρούς και μεγάλους!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ φλ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 1 μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. κάρι πάπρικα καυτερή
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 6-8 μπουτάκια (κοπανάκια) κοτόπουλου
  • 1 φλ. αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)
  • 3 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μεγάλο αντικολλητικό σκεύος, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το κάρι ή την πάπρικα στο ελαιόλαδο για λίγα λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ρύζι, τις 2 μερίδες του ζωμού, το κοτόπουλο, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε με 6 φλ. νερό σε χαμηλή φωτιά για 40΄, με κλειστό το καπάκι του σκεύους.
  • Ρίχνουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό γαρνίροντας με τον μαϊντανό.
close