Ριζότο με άγρια μανιτάρια

Ριζότο με άγρια μανιτάρια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Βασικό συστατικό σε αυτό το πιάτο είναι τα μανιτάρια, ενώ το λάδι τρούφας και τα μυρωδικά θα απογειώσουν τη γεύση του!!

  • Σερβίρει2
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 500 ml νερό
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ φλ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 200 γρ. άγρια μανιτάρια, κομμένα σε φετούλες
  • 1 κ.σ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, δεντρολίβανο, μαϊντανός, σχοινόπρασο), ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. λάδι τρούφας (προαιρετικά)
  • 2-3 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1-2 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τη μερίδα του ζωμού με 2 φλ. νερό για 2΄. Χαμηλώνουμε και αφήνουμε τον ζωμό να σιγοβράζει.
  • Σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε το κρεμμύδι στο μισό ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό, μέχρι να βράσει το ρύζι για 20΄. Φροντίζουμε ώστε το ρύζι να απορροφά όλα τα υγρά, πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση.
  • Σε δεύτερο τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια στο υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και το λάδι τρούφας. Αποσύρουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια στο ριζότο.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με παρμεζάνα και λίγο φρέσκο μαϊντανό.
  • Tip:

    Για το μείγμα μυρωδικών, αποφεύγουμε τον βασιλικό καθώς δεν δένει γευστικά με τα μανιτάρια.

close