Ριζότο με αρακά και ζαμπόν

Ριζότο με αρακά και ζαμπόν

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα πικάντικο και γευστικό πιάτο με κοτόπουλο και αρακά. Ο αρακάς συνήθως δεν είναι και τόσο αγαπητός αλλά αν δοκιμάσετε αυτό το πιάτο σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 Χορτόσουπα σε φάκελο της Knorr
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 100 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
  • 225 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα
  • 200 γρ. ζαμπόν, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 Κυβάκι Μυρωδικών Άνηθος της Knorr
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε να πάρει βράση 1 λίτρο νερό. Αδειάζουμε μέσα το περιεχόμενο της Χορτόσουπας σε φάκελο της Knorr και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράζει.
  • Σε ένα δεύτερο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε και αυτό για 1΄.
  • Ρίχνουμε 1 κουτάλα ή ½ φλ. από τον ζωμό που σιγοβράζει στο δεύτερο σκεύος και ανακατεύουμε. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το υγρό επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να βράσει το ρύζι και να χρησιμοποιήσουμε όλη την ποσότητα από τον ζωμό που βράζει.
  • Υπολογίζουμε συνολικά 20΄-25΄ για το σωστό βράσιμο του ρυζιού.
  • Όταν τελειώσει η διαδικασία το ριζότο θα πρέπει να παραμένει ζουμερό.
  • Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το Κυβάκι Μυρωδικών Άνηθος της Knorr, την τριμμένη παρμεζάνα και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε καλά, απομακρύνουμε από την εστία και σερβίρουμε αμέσως.
    close