Ρύζι σαλάτα

Ρύζι σαλάτα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια ρυζόσαλάτα δροσερή και χορταστική με τόνο και μαρούλι. Ο συνδυασμός λαχανικών και θαλασσινών αποτελεί μια θρεπτική και εύκολη επιλογή για ένα σνάκ στο γράφειο!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 2 φλ. ρύζι για πιλάφι
  • 2 καρδιές μαρουλιού, ψιλοκομμένες
  • 15-20 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 μέτριες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 2-3 κ.σ. φρέσκος άνηθος ή μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κονσέρβα (180 γρ.) τόνος σε νερό, στραγγισμένος
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τη μερίδα του ζωμού με 1 λίτρο νερό για 2΄. Προσθέτουμε το ρύζι και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
  • Αποσύρουμε και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για 5΄, για να φουσκώσει.
  • Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, τις ελιές, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες, τον άνηθο ή τον μαϊντανό, το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Προσθέτουμε τον τόνο, ανοιγμένο με πιρούνι, και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού, περιχύνουμε τη ρυζοσαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
  • Tip:

    Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γεύση και τα αρώματα της σαλάτας μας, προσθέτοντας λίγο ψιλοκομμένο σέλερι και αντικαθιστώντας τον χυμό λεμονιού με χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ.

close