Μαριναρισμένα μοσχαρίσια σουβλάκια

Μαριναρισμένα μοσχαρίσια σουβλάκια

4.5 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Αυτά τα σουβλάκια είναι ένα ιδανικό σνακ ή ακόμα και ένα λαχταριστό πιάτο για ορεκτικό. Πεντανόστιμο πιάτο που είναι απίστευτα γρήγορο και εύκολο να γίνει!

  • Σερβίρει2-4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • ½ κιλό κρέας βοδινού, κομμένο σε μπουκιές
  • Ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια

  • ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
  • 1 μερίδα Knorr “Σπιτικός” Ζωμός Λαχανικών διαλυμένος σε 100 ml ζεστό νερό
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • ½ κ.γ. μέλι αραιωμένο με λίγο νερό
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κ.γ. πιπερόριζα (τζίντζερ), ψιλοκομμένη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το κρέας σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ με καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε δεύτερο μπολ, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε το κρέας. Σκεπάζουμε το σκεύος και μαρινάρουμε για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.
  • Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια περνώντας το κρέας στα καλαμάκια, ελαφρά στραγγισμένο από τη μαρινάδα.
  • Ψήνουμε τα σουβλάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 40΄ περίπου, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.
  • Αποσύρουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε αμέσως τα σουβλάκια ζεστά, συνοδεύοντας με δροσερό ντιπ.
close