Σοφρίτο

Σοφρίτο

5 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ένα χορταστικό και λαχταριστό πιάτο με κρέας και πατάτες που όμως μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή ζυμαρικά, αναλόγως τις προτιμήσεις σας!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος75 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση από κιλότο), κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ¾ φλ. ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3-4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. ξίδι από λευκό κρασί
  • ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 4 κ.σ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρει χρώμα, το πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και, όταν πάρει χρυσαφένιο χρώμα, σβήνουμε με το ξίδι και το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε τον ζωμό, τον μαϊντανό και 1½ φλ. νερό, και βράζουμε το σοφρίτο για 1 ώρα και 15΄ περίπου.
  • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με ζυμαρικά, ρύζι ή πατάτες (ψητές, τηγανητές ή πουρέ).
  • Tip:

    Εναλλακτικά, για την επιλογή του μέρους του κρέατος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σπάλα αντί για κιλότο.

close