Χοιρινά σουβλάκια με horseradish sauce

Χοιρινά σουβλάκια με horseradish sauce

3.5 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δεν είναι ένα απλό πιάτο με σουβλάκια. Η μαρινάδα μουστάρδας, το γιαούρτι και ο χυμός πορτοκαλιού δίνουν μια λεπτή και δροσερή γεύση που δύσκολα θα μπορέσετε να αντισταθείτε!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών ή Κότας
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 3 κ.σ. μουστάρδας Maille Dijon Originale
  • ½ φλ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. horseradish sauce (σάλτσα χρένου)
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • ½ κ.σ. πάπρικα γλυκιά

  • ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
  • 500 γρ. φιλέτο χοιρινό, κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • Ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
  • Αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε, έτσι ώστε να καλυφθεί από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και μαρινάρουμε το κρέας στο ψυγείο για 1-6 ώρες.
  • Ετοιμάζουμε τα σουβλάκια περνώντας εναλλάξ στα καλαμάκια το κρέας, την πιπεριά και το κρεμμύδι.
  • Προθερμαίνουμε την ψησταριά ή τον φούρνο, στη ρύθμιση του γκριλ, ή εναλλακτικά ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο στην εστία της κουζίνας. Ψήνουμε τα σουβλάκια για 10΄-15΄, γυρίζοντάς τα 1-2 φορές.
  • Tip:

    Προαιρετικά, αλατίζουμε πολύ ελαφρά τα σουβλάκια, λίγα λεπτά πριν τα ψήσουμε.

close