Σφουγγάτο με κιμά

Σφουγγάτο με κιμά

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια υπερπαραγωγή ομελέτας με κιμά και ποικιλία λαχανικών που θα σας ταξιδέψει γευστικά.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος45 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια, τριμμένα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, τριμμένα
  • 120 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 250 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 μέτρια πατάτα, βρασμένη και τριμμένη
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 2½ κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1½ κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, για να στραγγίξουν. Μαραίνουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε τα δύο είδη κιμά και ανακατεύουμε, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ριχνουμε τα 2/3 από το ελαιόλαδο, τα κολοκυθάκια, την πατάτα, τα κρεμμυδάκια, τη μερίδα του ζωμού, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Μαγειρεύουμε για 10΄ περίπου, ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
  • Χτυπάμε τα αυγά με τα τυριά, περιχύνουμε τον κιμά και τα λαχανικά και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί, αλειμμένο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ̊ C για 45΄.
  • Tip:

    Προσθέτουμε 1 κ.σ. μουστάρδα Hellmann’s ή Maille Dijon Originale, για να ενισχύσουμε μοναδικά τη γεύση της ομελέτας μας.

close