Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυριά

Μανιτάρια γεμιστά με μπέικον και τυριά

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Φρέσκα γεμιστά μανιτάρια με μια απολαυστική γεύση, απόλυτα ισορροπημένη με το τραγανό μπέικον και το ξερό κρεμμύδι. Ένα πολύ νόστιμο πιάτο εμπλουτισμένο με μια ιδέα από τη λεπτή γεύση του τυριού!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος15 Λεπτά

Υλικά

  • 1 φάκελος Knorr Μανιταρόσουπα
  • 12 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια
  • 250 γρ. γκούντα ή άλλο μαλακό κίτρινο τυρί, τριμμένο
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • ½ φλ. φρυγανιά, τριμμένη
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
  • Μίσχοι από τα μανιτάρια
  • 15 φέτες μπέικον καπνιστό, ψιλοκομμένες
  • ½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. Βιτάμ με Βούτυρο

Εκτέλεση

  • Αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου της σούπας σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε 250 ml χλιαρό νερό, και αφήνουμε για 20΄, μέχρι να απορροφηθεί το υγρό.
  • Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με βρεγμένη πετσέτα, αφαιρούμε τους μακρόστενους μίσχους και τους κρατάμε ξεχωριστά.
  • Για τη γέμιση, χτυπάμε στο μπλέντερ τους μίσχους, το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σοτάρουμε το μείγμα στο Βιτάμ και όταν πάρει χρώμα, προσθέτουμε την «ενυδατωμένη» σούπα μανιταριών. Αφήνουμε για 5΄ ακόμη.
  • Μεταφέρουμε τη γέμιση σε μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε με τα 2/3 από το τριμμένο τυρί, το αυγό και τη φρυγανιά.
  • Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα και τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Βάζουμε τα μανιτάρια σε πυρίμαχο σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 15΄. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Tip:

    Προαιρετικά, μπορούμε να προσθέσουμε στο σκεύος, πριν το ψήσιμο, 1 κ.σ. Βιτάμ μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος, για πιο ζουμερή υφή.

close