Σούπα οσπρίων με μοσχαράκι

Σούπα οσπρίων με μοσχαράκι

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μπορεί να είναι ένα πίατο που χρειάζεται αρκετή ώρα για να ετοιμαστεί, αλλά με λίγη υπομονή η σούπα αυτή θα σας αναταμείψει με την υπέροχη γεύση της!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος65 Λεπτά

Υλικά

  • 100 γρ. ρεβίθια
  • 100 γρ. άσπρα ξερά φασόλια
  • 100 γρ. φασόλια χάντρες
  • 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής
  • 50 γρ. χονδρές φακές
  • 200 ml ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας (κατά προτίμηση από ποντίκι), κομμένο σε μερίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μερίδες Knorr «Σπιτικός» Μπουκέτο Μυρωδικών ή 2 Κύβους για Όσπρια Knorr
  • 100 γρ. αρακάς
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 καρότο, κομμένο σε μέτριες φέτες
  • 10 τοματίνια, κομμένα στην μέση
  • ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 2 κλωνάρια σέλερι, χοντροκομμένα
  • 50 γρ. κριθαράκι χονδρό
  • ½ φλ. κατίκι Δομοκού για το σερβίρισμα
  • Φρυγανισμένες φετούλες από χωριάτικο ψωμί για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια τα φασόλια σε κρύο νερό με 1 κ.σ. σόδα μαγειρικής. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.
  • Mουλιάζουμε τις φακές για 1 ώρα περίπου, πριν τις χρησιμοποιήσουμε.
  • Σε αντικολλητικό σκεύος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρέας και το κρεμμύδι.
  • Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα φασόλια και τις φακές. Ρίχνουμε τις 2 μερίδες του ζωμού ή τους 2 κύβους και νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει τα υλικά.
  • Βράζουμε για 25΄, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα όσπρια. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και βράζουμε για 25΄ ακόμη. Ρίχνουμε το κριθαράκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15΄.
  • Σερβίρουμε τη σούπα με 1 κ.σ. κατίκι και συνοδεύουμε με τις φρυγανισμένες φετούλες ψωμιού.
  • Tip:

    Για πιο πλούσια γεύση, μπορούμε να προσθέσουμε λίγες λιαστές τομάτες, κομμένες σε κομμάτια.

close