Φιλέ μινιόν με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια

Φιλέ μινιόν με σάλτσα κρασιού και μανιτάρια

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η γεύση αυτού του πιάτου είναι πολύ ιδιαίτερη! Δοκιμάστε να φτιάξετε φιλέ μινιόν και να το συνδυάσετε με σάλτσα κρασιού. Το αποτέλεσμα θα είναι γευστικό και σίγουρα θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα.

  • Σερβίρει2
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος10 Λεπτά

Υλικά

  • 2 (2 Χ 150 γρ.) φιλέτα μοσχαρίσια
  • 3 κ.σ. Βιτάμ Culinesse
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1½ φλ. κόκκινο ξηρό κρασί (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 250 ml (1 φλ.) νερό βραστό
  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

Εκτέλεση

  • Μαγειρεύουμε τα φιλέτα με 2 κουταλιές Βιτάμ για 5΄ από κάθε πλευρά. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Σοτάρουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια σε 1 κουταλιά Βιτάμ Culinesse για 5΄. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2΄ ακόμη.
  • Προσθέτουμε τη μερίδα του ζωμού, διαλυμένη στο νερό, και τη μουστάρδα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα φιλέτα και αφήνουμε για 2΄ ακόμη, έως ότου δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.
  • Tip:

    Δεν πλένουμε τα μανιτάρια πριν τα μαγειρέψουμε για να μην συγκρατούν περιττό νερό. Τα σκουπίζουμε απλά με βρεγμένη υφασμάτινη πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.

close