Μπιφτέκια με ρίγανη και δενδρολίβανο

Μπιφτέκια με ρίγανη και δενδρολίβανο

5 (2) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένεια! Η νοστιμιά από τα μπιφτέκια και η μυρωδιά από τη ρίγανη και το δενδρολίβανο θα σας εντυπωσιάσει! Ο γευστικός αυτός συνδυασμός κάνει το πιάτο μοναδικό!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κύβος Knorr Κλασικός Ζωμός Βοδινού
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 4 κ.σ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο, αποξηραμένο
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε τον κύβο, τριμμένο, και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο 2’-3’.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε με κουτάλα τον κιμά με το μείγμα του κύβου και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πλάθουμε τα μπιφτέκια, μέτρια σε μέγεθος, και τα πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας, ώστε να μην είναι πολύ φουσκωτά.
  • Τυλίγουμε κάθε ένα ξεχωριστά με μεμβράνη. Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, για να σφίξουν και για να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Μεταφέρουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό ταψί, το τοποθετούμε επάνω στη μεσαία σχάρα του φούρνου και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10’-12’ από κάθε πλευρά.
  • Tip:

    Μπορούμε να σερβίρουμε τα μπιφτέκια γαρνίροντας κάθε ένα με μια φέτα φρέσκιας ντομάτας και μια λεπτή φέτα από κίτρινο μαλακό τυρί ή θρυμματισμένη φέτα.

close