Πάπια με πορτοκάλι και κρέμα

Πάπια με πορτοκάλι και κρέμα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Η Πάπια με πορτοκάλι και κρέμα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο. Είναι ένα γευστικό πιάτο, αποκλειστικά για τους λάτρεις των περίεργων γεύσεων. Το πορτοκάλι δίνει μια υπέροχη μυρωδιά στο φαγητό η οποία σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη.

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος90 Λεπτά

Υλικά

  • 1 πάπια (2 κιλά περίπου)
  • 2 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις Κλασικό
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 130 γρ. μπέικον, κομμένο σε λωρίδες
  • 2½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβος Knorr Ζωμός Κότας
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1 ματσάκι αρωματικά χορταρικά, ψιλοκομμένα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • Φλούδες από 2 πορτοκάλια, ζεματισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια μεγάλη και βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την πάπια σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπέικον, σοτάρουμε για 3΄-4΄ ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κύβο διαλυμένο σε 1 φλ. νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τα αρωματικά χόρτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε την πάπια για 1 ώρα και 30΄ περίπου, μέχρι να μαλακώσει το πουλερικό.
  • Βγάζουμε κατόπιν την πάπια από το σκεύος, την βάζουμε σε πιατέλα και την κόβουμε σε μερίδες.
  • Εν τω μεταξύ, συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε τη σάλτσα του φαγητού, μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά τα 2/3 περίπου. Προσθέτουμε στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος και τις φλούδες πορτοκαλιού και αφήνουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε την πάπια περιχύνοντάς τη με την αρωματική σάλτσα και γαρνίρουμε με τις φέτες πορτοκαλιού.
close