Γιουβέτσι στη γάστρα

Γιουβέτσι στη γάστρα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Δοκιμάστε να φτιάξετε μία παραδοσιακή συνταγή την οποία θα τη λατρέψει όλη η οικογένεια! Σε πολλούς η συνταγή αυτή θυμίζει τα παιδικά τους χρόνια. Το γιουβέτσι στη γάστρα θα κάνει το γεύμα σας απολαυστικό!

  • Σερβίρει4
  • Χρόνος προετοιμασίας15 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος150 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό κρέας μοσχαρίσιο (κατά προτίμηση από σπάλα), κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 150 γρ. Νέα Φυτίνη με Βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε φέτες
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1½ λίτρο νερό
  • 2 Κλασικούς Κύβους για Κοκκινιστά
  • 100 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας Pummarò Κλασικό
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummarò Κλασικό Ψιλοκομμένο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2-3 σπόροι μπαχάρι
  • 2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)
  • 600 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • 300 γρ. τριμμένη ξερή μυζήθρα ή τριμμένο κασέρι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στη φυτίνη για 4΄-5΄ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και το μεταφέρουμε στη γάστρα.
  • Στο σκεύος που σοτάραμε το κρέας, σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Μόλις μαλακώσουν, τα προσθέτουμε στο κρέας και τα περιχύνουμε με το κρασί.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό και τους 2 κλασσικούς κύβους, προσθέτουμε τον συμπυκνωμένο χυμό και την ψιλοκομμένη ντομάτα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα του ζωμού στη γάστρα και προσθέτουμε τέλος τα μπαχαρικά.
  • Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170° C για τουλάχιστον 2 ώρες. Δοκιμάζουμε το κρέας και εάν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τη γάστρα και το διατηρούμε ζεστό.
  • Ρίχνουμε στη γάστρα το κριθαράκι και το αφήνουμε να βράσει για 20΄-30΄ με 1- 1½ ποτήρι καυτό νερό, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  • Σερβίρουμε το κριθαράκι με το κρέας πασπαλίζοντας με μπόλικη ξερή μυζήθρα ή κασέρι τριμμένο.
  • Tip:

    Για να μη μας λασπώσει το κριθαράκι μπορούμε να το ανακατέψουμε με 4-6 μικρά παγάκια νερού όταν είναι έτοιμο, για να σταματήσουμε με αυτόν τον τρόπο τη διαδικασία του βρασμού.

close