Αρακάς γιαχνί

Αρακάς γιαχνί

4 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μία φορά την εβδομάδα το μενού πρέπει να περιλαμβάνει λαδερό πιάτο! Δοκιμάστε να φτιάξετε αρακά γιαχνί για ένα θρεπτικό και νόστιμο πιάτο. Για περισσότερη νοστιμιά συνοδεύστε τον με πατάτες baby!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος30 Λεπτά

Υλικά

  • 1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
  • 400 γρ. ντοματάκι Pummarò Kλασικό Ψιλοκομμένο
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, για λίγα λεπτά και σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον αρακά και το ψιλοκομμένο ντοματάκι . Προσθέτουμε τον ζωμό και ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλυφθεί ο αρακάς. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για περίπου 25΄, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του.
  • Προσθέτουμε τέλος τα μυρωδικά και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 5΄ ακόμη.
  • Tip:

    Μπορούμε να εμπλουτίσουμε το πιάτο μας προσθέτοντας προαιρετικά 6-8 πατατούλες baby, μαζί με τον αρακά.

close