Φρικασέ με μανιτάρια
Μία διαφορετική συνταγή για το φρικασέ. Το κοκκινιστό φρικασέ με μανιτάρια είναι μια πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή την οποία σίγουρα θα λατρέψετε.
- Σερβίρει6-8
- Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά
Υλικά
- 1 μεγάλο μαρούλι
- ½ κιλό σπανάκι, μόνο τα φύλλα του
- 1/2 κιλό αντίδια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 πράσο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
- 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1 Knorr «Σπιτικός» ζωμός μπουκέτο μυρωδικών
- 500 γρ Pummaro τοματάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ½ κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά.
- Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το πράσο μαζί με τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε τα χορταρικά, τον άνηθο και τον μαϊντανό και σβήνουμε με κρασί.
- Ρίχνουμε τον Knorr «Σπιτικός» ζωμό μπουκέτο μυρωδικών, συμπληρώνουμε λίγο νερό (εάν χρειαστεί) και αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
- Προσθέτουμε το Pummaro, λίγο αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μαλακώσουν τα χορταρικά.
- Τέλος δένουμε με το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο τριμμένο σκόρδο ανακατεμένο με ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό.