Φρικασέ με μανιτάρια

Φρικασέ με μανιτάρια

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μία διαφορετική συνταγή για το φρικασέ. Το κοκκινιστό φρικασέ με μανιτάρια είναι μια πρωτότυπη και νόστιμη συνταγή την οποία σίγουρα θα λατρέψετε.

  • Σερβίρει6-8
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 1 μεγάλο μαρούλι
  • ½ κιλό σπανάκι, μόνο τα φύλλα του
  • 1/2 κιλό αντίδια
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο μεγάλο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 Knorr «Σπιτικός» ζωμός μπουκέτο μυρωδικών
  • 500 γρ Pummaro τοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κ.σ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κ.σ. νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλένουμε, στραγγίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χορταρικά.
  • Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το πράσο μαζί με τα μανιτάρια.
  • Προσθέτουμε τα χορταρικά, τον άνηθο και τον μαϊντανό και σβήνουμε με κρασί.
  • Ρίχνουμε τον Knorr «Σπιτικός» ζωμό μπουκέτο μυρωδικών, συμπληρώνουμε λίγο νερό (εάν χρειαστεί) και αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
  • Προσθέτουμε το Pummaro, λίγο αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου μαλακώσουν τα χορταρικά.
  • Τέλος δένουμε με το διαλυμένο κορν φλάουρ.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο τριμμένο σκόρδο ανακατεμένο με ωμό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό.
close