Μπριάμ στον φούρνο με φέτα & μαϊντανό

Μπριάμ στον φούρνο με φέτα & μαϊντανό

5 (1) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

To Μπριάμ στο φούρνο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γευστικά λαχανικά. Δοκιμάστε να το συνδυάσετε με φέτα και μαϊντανό για περισσότερη νοστιμιά στο πιάτο σας. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει!

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας34 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος40 Λεπτά

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε λεπτές και μακριές λωρίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες, κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες στη μέση και κατόπιν σε μπαστουνάκια
  • 2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
  • 300 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
  • ½ φλ. ελαιόλαδο Άλτις
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, με το φύλλωμα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλ. λευκό κρασί ξηρό
  • 1 φλ. νερό
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΟΥΣΤΑ
  • ½ φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη

Εκτέλεση

  • Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10΄-15΄, για να «ιδρώσουν».
  • Αλατοπιπερώνουμε πολύ ελαφρά τα λαχανικά (καθώς το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ήδη αλμυρό) και τα στρώνουμε, ανά είδος, σε ένα ταψί το οποίο έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε ανάμεσα στα λαχανικά, σε σειρές, τη φέτα.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ως εξής: σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε κατόπιν το νερό και τον ζωμό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄, ρίχνουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την κρούστα.
  • Περιχύνουμε ομοιόμορφα τα λαχανικά με τη σάλτσα και ανακινούμε ελαφρά το σκεύος. Πασπαλίζουμε με το μείγμα της κρούστας και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 35΄-40΄.
    close