Σουφλέ μανιταριών

Σουφλέ μανιταριών

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Πρόκειται για ένα σουφλέ διαφορετικό από τα συνηθισμένα! Σουφλέ μανιταριών για ένα ξεχωριστό πιάτο το οποίο θα σας εντυπωσιάσει! Για περισσότερη και κάπως ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε εστραγκόν. Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει καθώς το γεύμα σας θα είναι υπέροχο.

  • Σερβίρει15-20
  • Χρόνος προετοιμασίας30 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος35 Λεπτά

Υλικά

  • 1½ κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 400 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 1 Knorr «Σπιτικός» ζωμό Μπουκέτο Μυρωδικών
  • 120 γρ. Flora με Extra βούτυρο
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε τα κομμένα μανιτάρια με το Flora με Extra Βούτυρο. Καθώς τα σοτάρουμε, προσθέτουμε τον Knorr «Σπιτικός» ζωμό μπουκέτο μυρωδικών και ανακατεύουμε, μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός και να μαραθούν τα μανιτάρια.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι με την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  • Κατόπιν προσθέτουμε στο μπολ με τον χυλό τα σοταρισμένα μανιτάρια, το μισό τριμμένο τυρί, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά το μείγμα με ελαφριές κινήσεις.
  • Αλείφουμε ένα ταψί με Flora με Extra βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα από τα μανιτάρια στο ταψί και το απλώνουμε.
  • Τέλος, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί πάνω από το μείγμα των μανιταριών.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30-35’, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
  • Tip:

    Για μια ιδιαίτερη γεύση προσθέστε εστραγκόν.

close