Χυλοπίτες με μανιτάρια και καπνιστή πανσέτα

Χυλοπίτες με μανιτάρια και καπνιστή πανσέτα

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Μια συνταγή για τους λάτρεις των ζυμαρικών! Οι γευστικές χυλοπίτες με ποικιλία μανιταριών και καπνιστή χοιρινή πανσέτα είναι ένα πιάτο ιδιαίτερα γρήγορο σε ετοιμασία παρ’ όλο που συνοδεύεται με κρέας. Θα γίνει σίγουρα ένα από τα αγαπημένα σας πιάτα!

  • Σερβίρει6
  • Χρόνος προετοιμασίας20 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 1 μερίδα Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Βοδινού
  • 10 άσπρα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε φέτες
  • 10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι (μουλιασμένα σε νερό & στραγγισμένα)
  • 150 γρ. καπνιστή πανσέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 4 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • 200 γρ. τριμμένο πεκορίνο
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε τις χυλοπίτες μαζί με τη μερίδα του ζωμού και στραγγίζουμε κατόπιν.
  • Στο ίδιο σκεύος, σοτάρουμε όλα τα μανιτάρια, την πανσέτα και το σκόρδο στο Βιτάμ με βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τις χυλοπίτες, την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Μεταφέρουμε το φαγητό σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με λίγο Βιτάμ με βούτυρο και πασπαλίζουμε με το τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 20΄, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τυρί.
  • Tip:

    Για πιο ελαφριά γεύση, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την πανσέτα με γαλοπούλα, βραστή ή καπνιστή.

close