Γρήγορο ταζίν κοτόπουλου

Γρήγορο ταζίν κοτόπουλου

0 (0) | Αξιολογήστε
Close

Διαλέξτε παρακάτω για να αξιολογήσετε

Ταζίν λέγεται το πήλινο ή κεραμικό σκεύος μέσα στο οποίο οι μαροκινές νοικοκυρές μαγειρεύουν πολλά παραδοσιακά φαγητά. Παράδειγμα, αυτό το ιδιαίτερα γευστικό κοτόπουλο με αμύγδαλα, πράσινες ελιές και πολλά αρώματα.

  • Σερβίρει4-6
  • Χρόνος προετοιμασίας10 Λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος20 Λεπτά

Υλικά

  • 1 κιλό μπουτάκια ή κοπανάκια κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. Βιτάμ με βούτυρο
  • Χυμός από ½ λεμόνι
  • 1 μερίδα Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • ½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • ½ φλ. αμυγδαλόψιχα
  • ½ φλ. πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 1 κ.σ. κύμινο σε σκόνη
  • ½ κ.γλ. νιφάδες τσίλι
  • 2 κ.σ. φρέσκος κολίανδρος για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με τον μαϊντανό, το σκόρδο το μισό Βιτάμ και τον χυμό λεμονιού.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο Βιτάμ σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαραθεί. Βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και ψήνουμε για 5΄-7΄, μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε τον ζωμό κότας, τις φέτες λεμονιού, τα αμύγδαλα, τις ελιές, το κύμινο, το τσίλι και 4 φλ. νερό. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 20΄, μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Σερβίρουμε με κους-κους και φρέσκο κόλιανδρο.
  • Tip:

    Το ταζίν είναι μαροκινό πήλινο ή κεραμικό σκεύος με ψηλό κωνικό καπάκι που μοιάζει με γάστρα, ιδανικό για αργό μαγείρεμα.

close